Jazzconcerten

Het bestuur van de Stichting Walter Maas streeft er naar Huize Gaudeamus zoveel mogelijk als muziekhuis te laten functioneren. In 2024 worden de al enige jaren succesvol georganiseerde Koffieconcerten uitgebreid met Jazzconcerten op elke derde zondag van de maand. Aanvang is om 16.00 uur. Uitvoerenden zijn jonge musici en masterclass-studenten van het Conservatorium Rotterdam.

 

Zie onder voor de concertagenda. Plaatsen voor deze jazzconcerten ad € 12,50 p.p. (inclusief drankje na afloop) kunnen worden gereserveerd via: concerten@huizegaudeamus.nl

Agenda Jazzconcerten 2024

Apr

21

2024

Zondag 16:00: Daan Kluwer speelt Wayne Shorter

Met zijn expressieve geluid, lyrische improvisaties en verhalende composities behoort saxofonist, componist en bandleider Daan Kluwer tot een van de beloftes van de Nederlandse muziekscene. Daan is in 2023 cum laude afgestudeerd aan Codarts Rotterdam en staat aan het begin van een glansrijke muzikale carrière. Als leider van het Daan Kluwer Quartet streeft hij ernaar zijn eigen muzikale verhaal te vertellen. Op zoek naar vrijheid binnen de muziek, dagen de bandleden elkaar uit om het onverwachte op te zoeken. Dit leidt tot levendig en dynamisch samenspel en gedurfde improvisaties.  Het quartet bestaat naast Daan Kluwer (saxofoon) uit Ella Zirina (gitaar), William Barrett (contrabas) en Tim Hennekes (drums)

Reserveren noodzakelijk

(Zie boven)

Recente Jazzconcerten

Mar

17

2024

Zondag 16:00: Thomas Heikoop speelt en zingt Chet Baker

Opgegroeid in de fanfaremuziek zette Thomas Heikoop (trompet) zijn eerste professionele stappen in de muziekwereld toen hij begon te studeren aan het Koninklijk Conservatorium. Een voorliefde voor Chet Baker bracht hem tot het vaker zingen van liedjes op sessies en bij optredens en zorgde ervoor dat Thomas deze Baker tribute samenstelde om in kleine bezetting (trio) de onnavolgbaar kwetsbare melodieën, het verhaal en de solo’s van Baker dichter tot hem te laten komen en te delen met het publiek! Hij wordt begeleid door Bareld Westra (piano) en Tycho van Maanen (contrabas)

Afgerond

Programma

Feb

18

2024

Zondag 16:00: Laura Drion zingt Bill Evans

Het Laura Drion trio is een sprankelend jazztrio van de jonge jazzzangeres Laura Drion. Laura en haar trio vertellen een verfrissend en persoonlijk muzikaal verhaal waarmee ze een nieuwe relevantie willen geven aan jazz. Zij schijnen een nieuw licht op composities van jazzpianist Bill Evans. Laura Drion is een jonge jazzvocaliste met een aangrijpend open stemgeluid en overdracht. Door haar kenmerkende, zachte en heldere geluid, is zij vergeleken met vocalisten als Rita Reys en Eva Cassidy. De instrumentalisten in Laura’s trio zijn samengekomen op basis van hun sensitiviteit en eigenheid. Laura werd begeleid door de gevierde contrabassist Marijn van de Ven en de jonge Litouwse pianiste Agota Tamelyte

Afgerond

Programma