Koffieconcerten

Het bestuur van de Stichting Walter Maas streeft er naar Huize Gaudeamus zoveel mogelijk als muziekhuis te laten functioneren. In dat kader is er met ingang van het seizoen 2017/18 gestart met een serie Koffieconcerten op elke eerste zondag van de maand om 12.00 uur. Uitvoerenden zijn jonge musici en masterclass-studenten van de Nederlandse conservatoria.

Het Koffieconcert van zondag 7 oktober wordt gespeeld door de Cello Company, bestaande uit de cellisten Maya Fridman, Emma Kroon en Maximiliano Segura Sánchez met muziek van Johann Sebastian Bach, Oswaldo Golijov, Louis Andriessen, Michael Gordon en Maxim Shalygin.

Het daaropvolgende koffieconcert vindt plaats op zondag 4 november met het Italiaanse Duo Ebano, bestaande uit Marco Danesi (klarinet) en Paulo Gorini (piano). Zij spelen werken van Franz Danzi, Witold Lutoslawski, Camille Saint-Saens en Claude Debussy.

Op zondag 2 december wordt het koffieconcert verzorgd door een duo dat eerder musiceerde in Huize Gaudeamus: Juho Myllylä (blokfluiten) en Ondrej Bernovský (klavecimbel). Informatie over het uit te voeren programma volgt later.

De entreeprijs voor de Koffieconcerten bedraagt € 10,– p.p.  incl. koffie/thee/fris. Plaatsen kunnen worden gereserveerd via: concerten.huizegaudeamus@gmail.com