Koffieconcerten

Het bestuur van de Stichting Walter Maas streeft er naar Huize Gaudeamus zoveel mogelijk als muziekhuis te laten functioneren. In dat kader is er met ingang van het seizoen 2017/18 gestart met een serie Koffieconcerten op elke eerste zondag van de maand om 12.00 uur. Uitvoerenden zijn jonge musici en masterclass-studenten van de Nederlandse conservatoria. Omdat de belangstelling niet tegenvalt is besloten om tenminste tot aan de zomer 2018 met de koffieconcerten door te gaan.

Ook op 1e Paasdag, 1 april, vindt er een koffieconcert plaats dat zal worden gegeven door het duo Serenissima, bestaande uit Elisabth Hetherington (sopraan) en David Mackor (luit). Het programma bestaat uit Engelse luitliederen van o.m. John Dowland en Thomas Campion en poëzie.

Het koffieconcert van zondag 6 mei wordt verzorgd door de Griekse pianist Christos Papandreaopolis. Hij zal composities van Domenico Scarlatti, Robert Schumann, Olivier Messiaen, John Field, Frédéric Chopin en Claude Debussy spelen.

De entreeprijs voor de Koffieconcerten bedraagt € 10,– p.p.  incl. koffie/thee/fris. Plaatsen kunnen worden gereserveerd via: concerten.huizegaudeamus@gmail.com