Het componeerhuisje

componeerhuisje in tuinOfschoon dit atelier al jaren het predikaat “componeerhuisje’ heeft was dat niet de oorspronkelijke functie, want architect Frants Röntgen had het in feite voor zichzelf als atelier bedoeld en zo ook gebruikt. Toch is het in de loop van de jaren door heel wat componisten gebruikt, zoals bijvoorbeeld Ton de Leeuw en daarom verdient het zijn naam Componeerhuisje.
Dankzij de inzet van De Biltse Soroptimistclub is het componeerhuisje in 2006 ingrijpend gerenoveerd en is sindsdien buitengewoon geschikt als werkruimte voor kunstenaars, wetenschappers etc die behoefte hebben aan rust in een inspirerende omgeving, of voor het voeren van bijvoorbeeld coaching-gesprekken.

Het Componeerhuisje is een gemeentelijk monument. Met een keukentje, eigen ingang en toilet is men volledig onafhankelijk van het hoofdhuis. Neemt u contact op met de Huismanager voor nadere informatie.